Бацькам

 
 Так хочацца хоць на кароткае імгненне,
 Мне  ў дзяцінства завітаць адзін разок,
 Дзе маці з бацькам, як і калісьці маладыя,
 Чуваць навокал  іх вясёлы гаманок.
 Так хочацца абняць іх, прытуліцца,
 Ды й за жыццё сваё  ім рассказаць,
 За тым, у пояс нізка пакланіцца,
 Падзякі словы шчырыя сказаць:
 "Я за жыццё сваё ўдзячна,
  Вы падарылі мне  яго,
  Быць чалавечнай навучылі,
  Дарыць пяшчоту  i дабро,
  Не помсціць, не кідаць праклёны,
  І не зайздросціць нікаму,
  А  шчыра ўсміхаючыся па долі,
  Ісці наперад шчасце  свайму.
  Яшчэ бацькам паабяцаю:
  Усё чаму вучылі захаваць,
  Парады вашы залатыя,
  Унукам потым перадаць".
  Так хочацца  мне на імгненне,
  У дзяцінства завітаць адзін разок,
  Дзе  мае маці з бацькам маладыя,
  Але ж, жыцця  - НЯСПЫНЕН КРОК!
                03.08.2019


Рецензии