Риш. Борода. На таджикском языке
(Хачвия)
Хамсояамон риш монд, чунки илочаш намонд,
Аллергияи сабил рузхояшро шом гардонд.
Баъди чанд руз дар бозор ман ба у шудам дучор,
Хайрониамро дида, гила бинмуд у ночор:
«Медонед, - гуфт хамсоя, ришашро карда сила,
Аз дустонам шунидам ман гапхои хархела.
Якеш масхаракунон гуфто ба ман: «Чурачон,
Акнун ту низ мешини назди муллову имом.
Дуюм маро поп номид, чу шуридам бихандид,
Сеюминаш беибо захрашро ба ман чошид.
Лутфан гуед, хамсоя, ин холатро чи чора?»
Инро гуфта, ашк резонд сохиби риш якбора.
Дилаш ба ларзиш омад, чаро ранч аз риш омад?
Аз ин холи хамсоя маро низ ташвиш омад.
Чаро ин давру замон бахри бархе одамон
Зохир нишони дин шуд? Кучо шуд нури имон?
Свидетельство о публикации №119112406834
Ирина Файзиева-Минеева 27.11.2019 05:56 Заявить о нарушении