Кум прийде
І оселю, пташечко, прибери,
Бо у гості кум же до нас прийде ,
Обідать компанію нам складе.
– Наварю я борщику,наварю
І оселю, милий мій, приберу.
Й сама приберуся я до ладу,
І до столу з вами я присяду.
– Вареничків, жіночко, наліпи,
У крамниці пляшечку ти купи.
А я піду коника напувать
І тебе, коханая, цілувать.
– Наліплю вареничків, милий мій,
Тільки над душею ж бо ти не стій.
Йди собі ти коника напувать,
Й мене не забудеш ти цілувать.
– А ще хочу, любая, галушків,
Із шкварками, милая, я би з’їв.
Не забудь же чарочку налити,
За це буду більше тя любити.
– Галушків я теж тобі ще зварю
А із сала шкварків я нашкварю,
Не забуду чарочку я налить,
За це будеш більше мене любить.
– Голубчиків, жіночко, накрути,
До усього рученьки приклади.
Не забудь про пляцок же, дружино,
І підемо ввечері ще в кіно.
– Голубчиків я вже накрутила,
До усього рученьки приклала.
І спекла я пляцок уже давно,
То ж підемо ввечері ми в кіно.
– У мене дружинонька золота
Цілувать за це її охота.
Не перечить слова ні одного,
Обіймає кума, як рідного.
22.11.2019 р.
Свидетельство о публикации №119112200672