Добре, че се открихме

Автор: Генка Богданова

Бях млада, нежна вишня не цъфтяла,
зажадняла за любов. Но зима бяла
сковала бе земята и  небето
и поривите, бликащи в сърцето.

Пленил ме бе студът в мъглите гъсти.
Плашеше ме вятър с ледените пръсти.
Скърцаше със зъби тягостно геранът:
"Спи! Не се пробуждай! За любов е рано."

Но грейна лъч в очите ти засмени
и луда тръпка затанцува в мене.
Протегнах устни топлина да пия,
пътя към мечтите с тебе да открия.

Едно докосване... И виж ме само!
Разкошен цвят лежи на твойто рамо.
Ти пиеш аромата ми омайно-сладък,
а в мене зрее плод - божествен залък.

Любими мой, добре че  се открихме!
Добре, че ледовете с теб стопихме!
Сега се къпем в слънчева позлата,
заситили със обич нежна сетивата.


Рецензии