Вината в нея не търси

Автор: Генка Богданова

Вината в нея не търси!
Виновен си единствен ти!
Душата й бе плодна нива,
но ти с любов не я зася.

Остави я безплодна, дива
и в нея бурен избуя.
Душата й бе хляба сладък,
за който гладен беше ти.

Но ти не си отчупи залък,
а хляба с вино замени.
Душата й бе извор хладен,
но ти затрупа го със кал.

Защо тъжиш, че днес си жаден?
Ти сам го пресуши без жал.
В душата й пламтеше жар
за твойте хладни, тъжни дни.

Безценен беше този дар,
но ти искрите загаси.
Сега сърцето ти тъжи,
самотен си и те боли...

Вината в себе си търси!


Рецензии