Художничка

Автор: Генка Богданова

Пристъпвам прага ти - насреща
една усмивка топла ме посреща.
И две очи - събрали светлината,
с които си белязала платната.

Вълшебните ръце със четката танцуват.
На бялото платно видения изплуват -
невиждани сюжети, форми причудливи
и полъх от крилете, бяг на коне диви,

космически вселени, нежно полско цвете,
пожари, отразени във очи на мъжете...
Струят от тъмнината на слънцето лъчите
и виждам как се раждат на извори водите.

Дъгата се разгражда на багри по платната.
Картината се ражда - венец на красотата.


Рецензии