Cad primii fulgi

Cad primii fulgi si timpu-i rece,
Trecut-a vara, viata trece
Si vine iarna vietii mele,
Cind zilele se fac mai grele...


Trecut-a tineretea-n graba,
S-a stins ca firul cel de iarba,
Dar in memorie a ramas,
Ea nu s-a sters, nici nu s-a ars.


Si vine iar, ca o petala,
M-atinge cu suflarea-i pala,
Mi-aduce amintiri frumoase
De tot ce-a fost si-un dor de casa.


O, tinerete-ndepartata,
Unde te-ai dus? Unde plecat-ai?
De ce nu ai ramas la mine?
Oare aici nu ti-a fost bine?....


Рецензии