Айчурок

Ыр:     Айланайын, кагылайын Кудайым,
        Суйу берип, рахаттайсын ардайым,
        Суйдун кучу демге кирип туралайт, 
        Откон кундор билинбейле учурайт!

        Тышта журсом Айчурогум жанымда,
        Жаркылдаган кейпин эстейм арманда,
        Мееримдери ойго тушсо толкундайм,
        Бала-чакам кандай журот калтырайм!

        Душман женип келечектин таны жок,
        Буткул жерде арман ойдун жайы жок,
        Айлам жокто жаратканга тапшыртам,
        Арам ойду, каркын бассын, жасатам!

Кайырма:   Айчурокту Кудай колдоп сактап тур,
           Балдарыма ыйман берип тартып тур,
           Армандатпай аруулантып жан кыйба,
           Суйу толуп жандын шиши жаркыра!

Ыр: Ата–Журтка ыйман берип тыйдырам,
        Шиши толду тосколдукту кыйдырам,
        Эстеп жургун, жаратканга таарынбай,
        Айчуроктун жанын суйуп кайгырбай!

        Оордук сезбей Айчурогун, суйунсун,
        Алыс журуп амал кылсан, буйурсун,
        Арашандап сапаттансан чын коргун,
        Ак-Булактын сутун ичип, озгоргун!

        Коржондогон короздорго эскертем,
        Корсундатып кордуктатып тизетем,
        Каркын кутпой бостогончо изилде,
        Куноо сезип артын таппай титире!

        Какбаштарга айла жоктон тарбия,
        Чокко кагып жан кыйнодо жарыя,
        Рух олбогон жапыстанып жаралу,
        Сый-урматын берип журсо аталу!

Ыр: Айланайын, кагылайын Кудайым,
        Тазалатып кутка малгын ардайым,
        Мени артка, жолдо колдо, кайырба,
        Танды ачып, Ата-Журтту, кыйнаба!


МУХАММАД КЫРГЫЗ, ОШ, НОЯБРЬ, 2007 ЖЫЛ


Рецензии