Кватэрантам

Моцна хацеу бы верш слкласьці сяброукам,
Што у Пеці у хаце сямею сям'ёю жывуць,
Але мая муза сядзіць пад вінтоукай
Пачуццяу, якія як хмары плывуць.

Сяджу і сумую па родных прасторах,
Па маці радзімай, што у вечнасць пайшла.
Хаця сагравае надзея, што скора
Сустрэча наступіць, як промень святла.

Калі яна здзейсніцца вечная мэта,
Канец калі будзе слязам и бядзе,
Калі ужо наступіць бясконцае лета,
Калі наш Спасіцель на землю прыдзе?

А сэрца калоціць, нібы у Хатыні
Званы надмагільных халодных слупоу;
I рвецца да зорак к вялікай святыні,
Дзе панує братэрства, кіруе любоу.

Там нас зачакаліся сонмы блажэнных,
Што сціснуушы зубы цягнулі свой крыж,
Хто дух гартавау у пакутах страшэнных,
У нару не хавауся, як рудая мыш.

Няхай вас цалуюць духмяныя розы,
I ветрык вясенні цяплом абдае,
Няхай будуць толькі шчаслівыя слезы,
I жауранак у небе няхай вам пяе!

Кахаю вас, сёстры мае дарагія,
У сэрцы аблічча я вашы нашу.
Зараз я строчкі пашлю вам такія,
Пасля можа лепей чаго напішу.

1976 год


Рецензии
"Няхай вас цалуюць духмяныя розы,
I ветрык вясенні цяплом абдае,
Няхай будуць толькі шчаслівыя слезы,
I жауранак у небе няхай вам пяе! - Пусть будет так!
Искренний, душою написанный стих, Виктор!
С уважением и наилучшими пожеланиями, Луиза.

Луиза Медведева   26.08.2019 10:47     Заявить о нарушении
Bol'shoye spasibo za ponimaniye belorusskogo yazyka i vysokuyu otsenku stiha,za dobriye pozhelaniya. Viktor.

Виктор Коновалов 2   26.08.2019 17:05   Заявить о нарушении