Перад дажджом

Перад дажджом

 З’явіўся ветрык нечакана:
  растурхаў па-за плотам слівы,
  Сарваў дымок с трубы цаглянай,
  Нібыта пену с куфля піва.

  Вось-вось уздрыгне хмарка слёзна,
  І праз маланкавыя краты
  Пасыпле дождж і па дарозе
  Памчыць, як тыя кураняты.

  1980, лета


Рецензии