Рогат куми п сня

Кум:
-- Ти чого, кума, прийшла,
Може с ся влюбила,
Чи із своїм чоловіком
Ти ся посварила.

Кума:
-- Я прийшла до тебе так,
Лиш поговорити,
Бо не знаю, далі як ми
З чоловіком жити.

Приспів:
Треба, треба нам обом
Навести порядок.
Бо у тебе і у мене
В хаті безпорядок.

Кум:
-- Може курить, може п'є
Горілку погану?
Чи тебе, скотина, б'є,
Чи хропить дов рана?

Кума:
-- Він до тво'йої жони
Залицявся, знаю,
Як не віриш, подивися
На труси в сараї.

Приспів.

Кум:
-- Там в сараї спить коза
І воняє мало.
Вчора бігала по дво'ру,
На рогах щось ма'ла.

Кума:
-- Ой, не пужай ти мене,
Куме дорогенький,
Та не вже з козою був він,
Коли був п'яненький?

Приспів.

Кум:
-- То була' моя' коза,
Клала мені роги...
Довго ждавим свою жінку,
Як прийшов з дороги.

Кума:
-- Значить, ми з тобою є,
Куме мій, рогаті.
І з великими рогами
Ходимо по хаті.

Приспів.


Рецензии