З середньовiчних гебрейських поетiв

З Ієгуди Галеві
"І сказав, випиваючи цілюще зілля"

О, Боже, вилікуй, щоб не хворів,
щоб я одужав нині, а не скнів!
Твої — всі ліки, щоб Ти не зробив,
чи покарав, або нагородив -
Ти вирішиш, не я, й суд наді мною Твій:
добро чи зло пошлеш — Ти все одно правий.
Про зцілення благаю, Боже правий!
Зціляєш Ти, а не слова і трави.


Рецензии