знову сум сльози на очах

І знову  сум  і  сльози на  очах,
Якась тривога  душу  огорнула,
Десь,скраєчку,закрався  також  страх
Й пересторога  теж глибоко заглянула.

Жену  тривогу я від  себе і  той  страх,
Жену  від  себе й ту пересторогу
Й  прочищую для  себе добрий  шлях
І відкриваю  я  широкую  дорогу.

Та так  нелегко це  мені  робить,
Хоч  сильна я  і волею і  духом...
Життя коротке й  треба  далі  жить,
Адже воно є  безупинним рухом.

Збираю  сили всі  свої  давно,
Щоби боротись,жить ,перемагати,
Адже життя,мов  виткане  рядно,
Де нитку  добре  треба підібрати.

Тому не скажу,що  душа  болить
Й нитка на пасма  трохи поділилась.
І голос  від жалю вже  трішечки тремтить,
І від неправди також я втомилась.

Бо лиш по правді я  стараюсь жить
Й дітей  своїх лиш  цьому я  навчаю...
Хоч від неправди так  душа  болить,
Та  людяність й порядність не втрачаю.

           19.10.2010


Рецензии