Обличчя осенi

Після запливу на відстань бушуючих нив
Я наспіваю тобі пісню осені
Нагадаю про Українські землі та їхній вплив
На нашу гордість, ми ж тут не прошені

За покинуті тобою стежки
За краплини твоєї совісті
Саме тоді ти згадаєш як я
Вигадувала для тебе повісті

Та казки, що бажання твої
Виконували по законам магії
Та ти завжди намагався мати своє
Не зважаючи на права й гарантії

Уявляючи твої теплі обриси
Намагаюсь почути тебе
Ти нагадуєш мені обличчя осені
Що із неба до вікон шкребе

Я спитаю тебе про совісність
Ти згадаєш про колір трав
Про лісів каротинових корисність
Про складання квітчастих пар

Я спитаю тебе про лагідність
Нагадаєш холодне Дніпро
Відлітаючих птахів траурність
Доки в нас ще, у місті, темно

Україна немов під тарами
Бачиш небо, тож бачиш світ
І чим довше ти будеш з хмарами
Тим прекрасніший твій політ


Рецензии