Осiння рахiвниця

Що це діється навкруг?
Золотим став ліс і луг,
Дощ холодний мрячить з неба,
Наче так йому і треба!

Вітер всіх загнав до хати!
Як тепер піти гуляти?
Хмарка раз і хмарка два,
Парасолька в нас нова!

Осінь по стежках гуляє,
Осінь яблука збирає.
Раз листок і два листок,
Теплий кіт знайшов куток.

Вересень - готуй книжки,
Жовтень - з яблук пиріжки,
Листопад - не час гуляти,
Треба листя прибирати.

Хмарки сірі - це один!
В кучугурі з листя - тин.
Дощ холодний - це вже два!
Закінчилися жнива.

Три - ведмідь лягає спати,
Буде сни медові мати!
А чотири - це гарбуз
Жовтим боком в землю вгруз!

П'ять - калюжі серед двору!
Кіт сховався у комору.
Шість - їжак в кублі вже спить.
Шпак у теплий край летить.

Чобітки нові - це сім!
Не страшні калюжі їм!
Вісім - це гарячий чай.
Теплий шарф не забувай!

Дев'ять - холод на порозі,
Грудень-бо уже в дорозі!
Десять - листя вже нема,
Бо прийшла до нас зима!


Рецензии