О волнении сумских студентов в 2004г поэма

МИ ПОВСТАЛИ!

МИ - студенти  з СУМ. МИ ЇДЕМО В КИЇВ в КиТв ПІШКИ з 1 серпня. Устолиці ми розі6'ємо  наметове містечко і оголосимо про початок ВСУКРАЇНСЬКОЇ НЕПОКОРИ. Нас будуть тисячі і ми не  здамося!

Три сумські вузи: педагоічний (СумДПУ), класичний (СумДУ) та аграраний (СНАУ) об'єднують в Сумський національний уіверситет (СНУ). БІЛЯ 80-90% СТУДЕНТІВ цих вузів, громадськість міста проти цього об'еднання - показали незалежні соцопитування.

Ми вимагаємо, щоб вузи об'еднували з аналізом економічних та соціальних наолідків, з перев1ркою кожного вузу, щоб| враховувалась думка робочої групи Верховної Ради, котра визнала об'еднання протизаконним. Це можливо лише після ВІДМ1НИ УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА та розпоряджсння КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ про творения СНУ.

Ми писали відкриті листа Президенту, Прем'ер-міністру, Міністру оевіт, під листом  підписались  1473  студенти СумДУ і СумДПУ. 12 травня ми мітипгували в Сумах, 13 пікетували Верховну Раду, 2 червня(июня) Кабінет міністрів. Але новий вуз все ж було створено. 3 28 червня в центр1 Сум ми жили в наметовому мітечку, нас підтримали десятки тисяч сумчан!

Не будьте і ви байдужими до нашої нроблеми! Студенти майбутня еліта суспільства і ми можемо постояти за свої права. А єдине, що нам потрібне, - це якіна освіта.

СТУДЕНТИ - НЕ БИДЛО! СНУ - НЕ ВУЗ!
 
ПУТЬ НАМИ ПРОЙДЕН  НЕ  МАЛЫЙ
НАС ОСТАНОВИЛИ РОМНЫ,
НО ВСЕ ЖЕ МАРШРУТ БЫЛ УДАЛЫЙ-
ДОБРАЛИСЬ ДО КИЕВА МЫ.

ШЛИ, ДЕРЖАЛИСЬ ОБОЧИН,
ИЗБЕГАЛИ ПОПУТНЫХ МАШИН,
ЛИЧНЫХ НЕ ТРОГАЛИ ВОТЧИН,
ЛИШЬ СВОЙ ПРИМЕНЯЛИ АРШИН.

НОЧЕВАЛИ,КАК И ГДЕ ПРИДЕТСЯ,
ИНОГДА В ОТДАЛЕНЬЕ ДОРОГ,
ГДЕ МЕСТО ПОД НЕБОМ НАЙДЕТСЯ,
ГДЕ ПОРОЮ ГОДИЛСЯ И СТОГ.

БЫЛИ СОБЛАЗНЫ БОЛЬШИЕ,
ПРЕРВАТЬ ТРЕХДНЕВНЫЙ МАРШРУТ,
ЗАКОНЧИТЬ ШАГИ  СТРОЕВЫЕ
И СЕБЯ ОПРЕДЕЛИТЬ НА УЮТ,

НО ТОВАРИЩИ РЯДОМ ШАГАЛИ,
НЕ ДАВАЯ ДУШОЙ ПОКРИВИТЬ,
НАСТРОЕНЬЕ В ПУТИ ПОДНИМАЛИ,
НЕ ПЫТАЯСЬ ОСЛАБШИХ ВИНИТЬ.

ШЛИ.СИЛЫ ПОРОЙ ПОКИДАЛИ
И НЕ БЫЛО МОЧИ ИДТИ,
БЕЗ ПРИВАЛА, НА ХОДУ ОТДЫХАЛИ,
СТАРАЯСЬ НЕ СБИТЬСЯ С ПУТИ.

ДЛИННОЙ ОКАЗАЛАСЬ ДОРОГА,
КТО НЕ ШЕЛ,НЕ МОЖЕТ СУДИТЬ,
ТЕХ,КТО РОЖДЕН БЫЛ ОТ БОГА,
КТО СМОГ ДРУЖБУ В ПУТИ СОХРАНИТЬ!

ДОЛГИХ ,ТРИ ДНЯ И ТРИ НОЧИ
НА КИЕВ ПРОБИВАЛИ МЫ ПУТЬ,
СЛИПАЛИСЬ УСТАЛЫЕ ОЧИ,
КОГДА ОМОН НЕ ДАВАЛ НАМ УСНУТЬ,

ТРУДНО НАМ ВСЕМ ПРИХОДИЛОСЬ,
ГЛОТАЯ НА ОБОЧИНАХ ПЫЛЬ.
В ОДНОЧАСЬЕ МЫ ВСЕ ПОРОДНИЛИСЬ,
ЗА СОБОЮ ОСТАВИЛИ БЫЛЬ.

МЫ СВОБОДУ В ГРАНИТ ВОПЛОТИЛИ,
ОТВЕРГЛИ ОБЪЕДИНЕНИЕ В СНУ,
В БОРЬБЕ СВОЮ ЧЕСТЬ СОХРАНИЛИ
И ВНЕСЛИ СВОЮ ЛЕПТУ В "КАЗНУ".

РАССТАНЕМСЯ,КОНЕЧНО МЫ ЗАВТРА
И РАЗОЙДУТЬСЯ НАШИ ПУТИ,
НО ВСПОМИНАТЬ МЫ БУДЕМ С АЗАРТОМ,
КАК В СУМАХ ДРУЗЕЙ ОБРЕЛИ!

БУДЕМ ВСПОМИНАТЬ МЫ СНОВО И СНОВО,
С ДРУГИМ НАСТРОЕНЬЕМ,ЛИЦОМ.
ЧТО СДЕРЖАЛИ МЫ ЧЕСТНОЕ СЛОВО-
В СТУДЕНЧЕСТВЕ СТАТЬ ОБРАЗЦОМ! 


Рецензии