Na Pasche

Noc posrebrzyla gwiazdami
Nieba nocnego nisze,
Siedze,zalana lzami,
Gdy tylko glos Twoj "slysze".

I jeszcze raz czytalam,
Jak Ciebie swiat ponizyl,
Sama by lepiej chcialam
Zostac przybita do krzyza.

Z wielkiej milosci boli
Serce zranione,pociete...
Umre,jak mi pozwolisz,
Szepczac Twe Imie Swiete.


Рецензии